Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Menengiç Kahvesi Faydaları

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Menengiç kahvesi harika bir gençlik iksiridir. Diğer ismiyle çitlenbik olarak kahve olarak bilinir. Yıllardır kullanılan şifalı bitkilerden biridir. Öncelikle toplanıp güneşte kurutulur, koyu bir rengi alıncaya kadar kavrulur ve macun kıvamını alır. Mükemmel lezzette olan şifalı bir kahve olarak tüketilir. Tadı son derece hafiftir ve içimi oldukça keyiflidir. Yaşlanmayı geciktiren menengiç kahvesini evinizde bulundurabilir ve istediğiniz zaman hazırlayıp içebilirsiniz. İçinde bulunan E vitamini sayesinde yaşlanma karşıtıdır. Çinko, bakır, potasyum ve sodyumu da barındıran menengiç kahvesi mutlaka içilmesi gereken bir lezzettir.

Menengiç Kahvesi Faydaları


Menengiç kahvesinin faydaları saymakla bitmez. Geçmeyen öksürükler için tedavi edici özelliği vardır. Balgam söktürür ve özellikle kış aylarında tüketilmesi gerekir. Bununla birlikte çağımızın en korkunç hastalıklarından biri olan
kansere karşı da koruyucu önlem alan bir bitkidir. Nefes açar, göğsü yumuşatır ve solunum yolarının tedavisinde kullanılır. Yaraları tedavi eder. Ayak terlemelerini önler. Böbrek kumlarınızdan şikayetiniz varsa menengiç kahvesi buna da çözüm getiriyor. Böbrek kumlarını dökmeye yarayan özelliği vardır. Antiseptik özelliği sayesinde mikropların ölmesine yardımcı oluyor.
Mide ağrılarına iyi gelir, ses tellerinde olan çatallığı yok eder. Kalp yetmezliği riskini azaltır ve damar sertliğine karşı koruyucudur. Yağlı bir içecektir ve yüksek E vitamini doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolestrolü düşürmeye yardımcı olur.
menengiç kahvesi tarifi
Menengiç kahvesi sütle yapılan bir içecektir. 1 fincan süt için 1 tatlı kaşığı menengiç kahvesi yeterli olacaktır. Süt henüz soğukken içine koyup ocakta sürekli karıştırarak kahvenin erimesini sağlayalım. Kaynadıktan sonra içine arzuya göre şeker ekleyip sıcak olarak içebilirsiniz. Bu şifalı içeceği evinizden eksik etmeyin.
 

MayıS

Sayfa Yöneticisi
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
51
Puanları
48
evet iyi bilirim... çocukken çitlembik ile burnumuzu kırıyoruz diye oyunlar oynardık...
menengiç kahvesini ise Elazığ yapar... derde devalarını da iyi bilir...
Antep de iken görünce dayanamamış almıştık hatırladınmı...
yukarda yazdığın bütün faydaları bi kullanan olarak tescillidir... emin ol...
ama iyi kalite menengiç kahvesi bulmak gerek...
paylaşımın için yüreğine sağlık...
 
Üst