Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Menapozda kilo alımı

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Kilo alımı yaygın ancak kaçınılmaz değildir. Menapoz geçişi sırasında ortalama olarak 2.25-4.19 kg alınır. İleri yaşa kadar bazl metabolizma hızı azalır ve vücut ağırlığı artar. Kadınların kilo alma deneyimi hormon terapisinin kilo almaya neden olduğuna dair yaygın bir hasta algısına neden lolmuştur. Randomize çalışmalar göstermiştir ki hormon terapisinin kısa ve uzun dönem yönetiminin vücut kompozisyonu ve ağırlığı üzerine tespit edilebilir bir etkisi bulunmamaktadır. Postmenapozal östrojen/progesteron müdahalesi çalışmasında, plasebo grubunda artalama kilo alımı daha fazladır. Kadınların %20sinin hormon terapisinin kilo alımına neden olduğu algısı yüzünden tedaivye devam etmediği düşünülürse uygun danışmanlık önemlidir.
Menapozal kadınlarda kilo alımının en güçlü düzenleyicisi fiziksel aktivitedir. Düzenli fiziksel aktivitenin kilo alımını ve bel çevresinde yoğunlaşmayı önlediğini gösterilmiştir. Menapozal geçişteki kilo alımının düşük yağlı diyet(%25 toplam yağ,%7 doymuş yağ ve 100mg diet kolesterol), ılımlı kalori kısıtlaması (1300 kcal/gün), tutarlı egzersiz artışı (1000-1500kcal/wk ) ile minimalize edilebildiği gösterilmiştir.
DOÇ. DR. Tevfil YOLDEMİR​
 
Üst