Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

KETE TARİFİ ve YAPILIŞI

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63

MALZEMELER

·2 su bardağı süt
·½ su bardağı sıvıyağ
·1 yemek kaşığı tozşeker
·1 paket yaş maya
·Alabildiği kadar un
·2 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
·250 gr tereyağı ya da margarin
·1,5 çay bardağı un
Üzeri için;
·2 adet yumurta sarısı
·Susam ya da çörekotu


YAPILIŞI

YAPILIŞI
·Sütü ılıtın, maya ve tozşekeri üzerine koyarak mayanın erimesini sağlayın. Sıvıyağ, tuz ve unu yoğurma kabına alıp karıştırın,mayayı erittiğiniz sütü de ekleyerek yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
·Hamurdan eşit büyüklükte beş adet beze yapıp bezeleri 20 santim çapında açın.
·İç harcını hazırlamak için; yağı eritip üzerine unu ekleyin. karışımı kavurup boza kıvamına getirin. Bu karışımı açtığınız hamurların üzerine sürün.
·Hamurların iki tarafını üzerine katlayıp dikdörtgen hamurlar elde edin. Katladığınız kısımların üzerine de unlu karışımdan sürün ve hamurları tekrar katlayıp kare şekline getirin. 20 dakika kadar bekletin.
·Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ya da susam serpiştirin. önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ve ılık olarak servise sunun.
 
Üst