Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Kereste Uzmanı Kereste Uzmanı

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Askerin biri bir bakışta herkesin boyunun ölçüsünü tam olarak doğru söylüyormuş ve arkadaşları buna çok şaşırıyorlarmış.
Bir gün bunu komutana da götürmüşler ve olan biteni anlatmışlar. Komutan inanmamış…
– “Söyle bakalım benim boyumun ölçüsü kaç?”,
demiş. Asker aşağıdan yukarıya komutanı süzmüş ve “1.75 efendim”, demiş.
Komutan:
– “Doğru.. Hayret, nasıl bildin?” demiş.
Asker “Bilirim tabi efendim, ben kereste uzmanıyım..”

 

Tomruk

New member
Katılım
31 Mar 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhaba, konu başlığı ile içeriği çok saçma olmuş. Birkaç ekleme yapmak isterim konunun başlık ile uyumlu olması adına;

Kereste; tomruğun ticari maksatla kullanılabilir duruma getirilmiş haline Kereste denir. Keresteleri günümüz teknolojisiyle kesip biçip istenilen şekillere getirebiliyoruz. Birçok sektörde ev yaşantımızı da kolaylaştırabiliyor. Kolay cila tutarlar ve işlenmesi kolaydır. yapımından tekne yapımına kadar her alanda kullanılıyor. Hayatımızın her alanında olan ahşap ürünler Özellikle kesitlerinde damarların o güzelliği ve zarifliği ayrı bir gösteriş haline gelir.

Kereste tomrukların boyuna biçilmesiyle elde edilen inşaatlarda, çatılarda, fabrikalarda, mobilyalarda ve daha birçok yerde kullanılmak üzere elde edilen mamülün adıdır. İthal kereste ise bu yapılan işlemlerin yurtdışında yapılıp bu ürünlerin Türkiye ye gelmesiyle olan işleme denir. İthal kerestede malın kalitesine çok önem verilerek dikkat edilmesi gerekir. Bulgaristan’dan gelmekte olup düzenli ve hızlı sevkiyatlar yapmaktayız. Müşterilerimizin isteği doğrultusunda her ölçü siparişiniz yapılmaktadır. Kerestelerimiz ağırlıklı olarak Çam- Köknar ağacı kullanılmakta olup, Bayındır Tomruk olarak isteğe bağlı fırınlama hizmeti de müşterilerimize sunmaktayız.

Ziraat mühendisleri tarafından kontrol edilen mallar gerekli şartlarda değilse ülkeye girişine izin verilmemektedir. Bayındır Tomruk olarak kerestelerimizi Bulgaristan ülkesinin en iyi bıçkılarında hazırlamaktayız. Sıfır hata prensibiyle çalışmakta, ithal ettiğimiz keresteleri en iyi yerlerden getirmekteyiz. İthal kereste öncelikle çam ağaçlarından elde edilen mamüllerdir. Gelen talep doğrultusunda müşteri odaklı da hizmet sunmaktayız. İthal kerestede verdiğimiz hizmet kalitesi ile marka farkımız her geçen gün değerlenmektedir. Başlıca kereste türlerinden birkaç örnek: Köknar, ladin, kavak ve meşe vb.

Günümüzde kerestelerin ağaç gövdelerinde elde edildiğini biliyoruz. Ağaçlar Sertliklerine göre pek çok çeşide sahiptir. Bunlar çok sert ağaçlar, orta sertlikte ve yumuşak sertlikte ağaçlar olarak sınıflandırabiliriz. Ceviz, Kara salkım, Karaağaç çok sert ağaç çeşitleridir. Kırmızı sakız, Beyaz Karaağaç, Bazı kavak cinsleri orta sertlikte olan ağaç türlerimizdendir.
Beyaz çam, Ladin, Ihlamur, Söğüt yumuşak ağaç türlerindendir. Ama günümüzde ülkemizde ki üretimi karşılayamazken ithal kereste, tomruk olan hammadde dış piyasadan temin edilmeye çalışılmıştır.
Ülkemizde gelişen ithalat sektörün de hammaddenin ülkeye giriş çıkışları nakliyat firmalarıyla sağlanmaktadır. İthal kereste, tomruk teminini sağlayan firmalar özenle seçilir ve işlerini yaparken kişilere iyi bir hizmet sunma çabasına girerler. Gelişen teknolojinin izlerini taşımacılık sektöründe de fazlasıyla görmekteyiz. Araçların uydudan takip edilmesi günümüzde karşılaştığımız önemli bir güvenlik sistemini oluşturmuştur. Nakliyatta karayolu, havayolu ve denizyolu ulaşımının kullanıldığı görülmüştür. İthal kereste, tomruk getiriminde parsiyel taşımacılıkta oldukça sık bir şekilde kullanılmıştır. Birbirine yakın ülkelerin yol güzergâhlarına göre farklı müşterilerden alınan ürünler tek tek varış noktasına bırakılmaktadır.
Ülke durumuna baktığımız da, birçok ürünün farklı ülkelerden getirilerek ülkemize giriş yaptığı bilinmektedir. Özellikle ithal kereste, tomruk hammaddelerini ülkemizdeki tedarikçileri yeterli gelmediğinden dış ülkelerden tedarik etmeyi bir çözüm yolu olarak kabul etmişizdir. İthalatın en çok Rusya, Bulgaristan, Ukrayna, Kamerun a yapıldığı bilinmektedir. Keresteler kesildikten sonra kerestenin özelliğine göre kurutma işlemi yapılmaktadır. Bu işlem için özel fırınlar kullanılmaktadır. Çok sert ağaçlardan oluşturulan keresteler de kurutma işlemine gerek duyulmamaktadır.

KAYNAK:(verilen kaynak link ...C!GDEM... tarafından silinmistir)


Konu açarken de biraz son kullanıcı odaklı olmasına dikkat edelim arkadaşlar.
 

" W£L!K£ "

BurDa LAf ÇoK
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
3,726
Tepkime puanı
66
Puanları
48
Sayın Tomruk...
Bir fırkayı, espirili yazıyı neden bu kadar ciddiye alıp kati ve kuralcı bir yorum yazdiniz anlamış değilim.
Şayet yazınız oldukça bilgilendirici açıklayıcı, güzel ama keşke ayrı bir konu açarak bizleri bilgilendireseniz....
Unutmayın ki, açılan konunun başlığı kadar bölümünde önemibbağdaştırması vardır... Adi üstünde konu fıkralar bölümünde..
Yinede ilginiz ve bildi4iminizden dolayı teşekkür ederiz....
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
:)) tomruk çok çok çokk teşekkür ederim okadar çok iyi bir ustalıkla açıklamış ve aydınlatmışınızkii sizdeki bu bilgiler olmasaydı bendeki bu cahillik ebediyet sürecektii :)) sayenizde bu şiittet bu celal öğreniverdim.
Ama espiri neresindeydi katogori konu başlığı ve sizin açıklamanız ne alaka onuda ben anlayamamdım. yine fırtınaa tarzı bir açıklama yaparsanız cahil kalmaktan kurtulurum sayenizde :))) sayın tomruk....
 

MayıS

Sayfa Yöneticisi
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
51
Puanları
48





Bi kaşık suda fırtına koparmak diye buna derim...​
 
Üst