Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Karma Eğitimin Kaldırılması Red edildi

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Antalya'daki 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda Eğitim Bir- Sen'in tüm okullarda karma eğitim mecburiyetinin kaldırılması, kız- erkek ayrı sınıf ve okullar oluşturulması yönündeki önerisi, komisyon başkanı tarafından gündeme alınmadan reddedildi.


Antalya'daki 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda Eğitim Bir- Sen'in tüm okullarda karma eğitim mecburiyetinin kaldırılması, kız- erkek ayrı sınıf ve okullar oluşturulması yönündeki önerisi, komisyon başkanı tarafından gündeme alınmadan reddedildi. Kürtçenin zorunlu ders olması önerisi de komisyonda kabul edilmedi.





19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri Komisyonu'nda iki önemli konu daha görüşülerek karara bağlandı. Eğitim Bir- Sen'in günlerdir büyük tartışmalara neden olan tüm okullarda karma eğitim mecburiyetinin kaldırılması, kız- erkek ayrı sınıflar ve okulların oluşturulması yönündeki teklifi, komisyon başkanı tarafından talebe rağmen gündeme alınmadan reddedildi. Öneri sahibi Eğitim Bir- Sen'in salondaki temsilcileri karma eğitim mecburiyetinin kaldırılmasına yönelik önerilerinin gündem dışı bırakılmasını, salonu terk ederek protesto etti.
KOMİSYONA TEPKİ
Salonu terk eden Eğitim Bir- Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, 28 Şubat'ın getirdiği ruh ve psikolojik ortamla okulların tamamında karma eğitim zorunluluğu getirildiğini belirterek, şunları söyledi:
"Bu, dünyanın tam tersine hareket etmekti. Biz burada karma eğitim kaldırılsın demiyoruz. Şu anda kamuoyunda bir manipülasyon yapılıyor. Bu manipülasyonda özellikle 'Kızlar- erkekler ayrılacak, okulların tamamında harem- selamlık' cümleler kuruluyor. Bunlar kasıtlı manipülasyon cümlelerdir. Biz karma eğitim dayatması kaldırılsın, karma okullar da olsun, tek cinsiyetli kız ve erkek okulları da olsun, bu konuda veliye demokratik seçme hakkı sunulsun. Bu Türkiye açısından hakikaten bir garabet, çünkü AB ülkelerinin hiçbirinde böyle bir zorunluluk yok. Madde yansıtıldı, salon maddeyi okuttu. Biz konuya ilişkin gerekçemizi salonla paylaştık. Fakat daha sonra konu görüşülmeden salon başkanının irade beyan ederek silmesiyle gündemden çıkarıldı. Biz de Eğitim Bir- Sen olarak bu tavrı demokratik bulmadığımız için salonu terk ettik. İrade beyanında bu konu 'bu gündemin dışındadır. Bu komisyonun dışındadır' denildi. Halbuki bu konu tam da bu komisyonun, bu gündemin konusuydu. Dolayısıyla biz orada lise türlerini görüştük ama bizim konumuz konuşmaya değer bulunmayıp gündem dışı denilerek komisyondan çıkarıldı. Bu antidemokratik bir yaklaşım, bunu protesto ettik."
KÜRTÇENİN ZORUNLU DERS TEKLİFİ DE REDDEDİLDİ
Komisyonda Kürtçenin zorunlu ders olarak okutulması yönünde yapılan öneri de reddedildi. Komisyonda bireysel olarak yapıldığı öğrenilen tüm okullarda Kürtçenin zorunlu ders olarak okutulması önerisi, tartışmalara da neden oldu. Salonda Türk Eğitim- Sen temsilcisi öneriyi 'PKK'nın istekleriyle örtüşüyor' diyerek eleştirdi. Komisyonda öneri oylanmadan gündem dışı bırakıldı.







 
Üst