Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Işığım söndü

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Türkiye'yi yasa boğan facia ile ilgili detaylar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Ulusal gazetelerin tümü, Soma maden ocağında yaşanan faciayı büyük puntolarla ilk sayfalarına taşırken, haber kanalları da 24 saat olay yerinden canlı yayın yaparak tüm detayları ekrana getiriyor. Bu sabah Habertürk'te gazete manşetlerini okuyan spiker, Vatan gazetesindeki Şerif Erginbay'a ait şiiri okurken gözyaşlarını tutamadı.



IŞIĞIM SÖNDÜ

Karıcığım hoşçakal, ışığım azalıyor,
Yanımda ölü arkadaşlarım.
Artık kömür kokulu ekmekler getiremeyeceğim sanırım.
Buraya kadarmış çocuklarım, hoşçakalın,
Hakkınızı helal edin; anacığım, babacığım.
Işığım azalıyor, hoşçakalın..

Üstüme değil içime çöken ocağın sessizliğinde
Tek tek seslerinizi duyuyorum, yüzlerinizi görüyorum,
Işığım azalıyor, soluğum azalıyor, biliyorum,
Yavaş yavaş dünyanın kara kalbine gömülüyorum.

Işığım söndü, işte gidiyorum..,
Ah, en çok da şimdi, bir bilseniz
Nasıl da bulutları, ağaçları, gökyüzünü özlüyorum.
Işığım söndü.. hoşçakalın, arkadaşlarım çoktan gitti,
Artık ben de gidiyorum...
 

...C!GDEM...

Paylaşımcı Üye
Katılım
4 Şub 2013
Mesajlar
1,006
Tepkime puanı
4
Puanları
38
 

7. Mevsim

Paylaşımcı Üye
Katılım
2 Haz 2013
Mesajlar
180
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
63
Maden-Sen'den çok önemli soru

Maden-Sen tarafından yapılan açıklamada, "Yetkililerin açıklamasına göre madende 787 maden işçisi vardı, 274 işçi öldü, 150 işçi hâlâ madende, 75 yaralı kurtarıldı. Soruyoruz 288 işçi nerede?" denildi.

Maden-Sen : Kar hırsı ve patronların açgözlülüğü madencilik işkolu başta olmak üzere ve diğer işkollarında iş cinayetlerine her gün bir yenisi eklemekte

Manisa'da meydana gelen maden faciasına ilişkin Maden-Sen tarafından yapılan açıklamada, "Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre madende 787 maden işçisi vardı, 274 işçi öldü, 150 işçi hâlâ madende, 75 yaralı kurtarıldı. Soruyoruz 288 işçi nerede? Katliamın üçüncü günündeyiz ve hâlâ yerin altında yüzlerce maden işçisi kurtarılmayı beklemekte" denildi.


Maden-Sen tarafından bu faciayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"Dünyanın en büyük iş cinayetlerinden biri, Türkiye tarihinin ise en büyük iş cinayeti Soma ’da yaşandı. Yaşamını yitiren maden işçilerinin ailelerinin, yakınlarının ve işçi sınıfının başı sağ olsun. DİSK, KESK, TMOBB, TTB bugün bu işçi katliamını protesto etmek için grevde, üç günlük yas ilan edildi ve tüm ülke yasta.


Türkiye, tarihinin en büyük iş cinayetini yaşadı, resmi rakamlara göre 282 işçi yaşamını yitirdi, daha yüzlerce işçi maden ocağında, göçük altında.Madene kaç işçinin indiği, kaç işçinin hayatını kaybettiğine ilişkin ne Soma Madencilik Şirketi tarafından ne Çalışma Bakanlığı tarafından ne de diğer hükümet yetkilileri tarafından net bir açıklama yapılmamaktadır. Hastane morgları ve bölgedeki soğuk hava depoları işçi cesetleriyle dolu. Hayatını kaybeden işçiler arasında gençler ve kayıt dışı işçiler bulunmaktadır. İşçi aileleri saatlerdir katliamın olduğu ocağın, hastanelerin, soğuk hava depolarının önünde yakınları hakkında bilgi almak için bekliyor.


DHA

 

ilknur

New member
Katılım
3 Mar 2014
Mesajlar
68
Tepkime puanı
0
Puanları
0
affff allahım afff..bi daha yaşanmaması dualarıylaa...
 
Üst