Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Haşhaşlı Katmer

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63


  • [*=left]MALZEMELERİ
    [*=left]3 su bardağı ılık su
    [*=left]8 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz (silme)​
mayayı eritmek için​

  • [*=left]20 g yaş maya
    [*=left]1 tatlı kaşığı şeker
    [*=left]1 su bardağı su
İçine:​

  • [*=left]2 su bardağı dövülmüş haşhaş
    [*=left]2 su bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için:​

  • [*=left]Tereyağ
    [*=left]HAZIRLANIŞI

Ilık su içerisinde mayayı ve şekeri eritin. yoğurtma kabına unu, mayayı, tuzu ekleyin gerekirse un ekleyerek elinize yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 10 dk kadar dinlensin bu arada siz de diğer malzemeleri hazırlamış olursunuz.Haşhaş ile sıvı yağı karıştırın.Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak beze haline getirin. Üzerine biraz un serperek oklava ile açın. Üzerine sıvıyağ ile karıştırğınız haşhaştan sürün. Kenarlarını katlayarak yaklaşık 10cm uzunluğunda kare bir bohça elde edeceksiniz. Katlarken katların kuru kısımlarına da yağlı haşhaş sürmeyi unutmayın. Bezelerin tamamına haşhaş sürdükten sonra oklava ile ya da eliniz ile tekrar açın ve genişçe bir teflon tavada yağ koymadan her iki tarafını da kızartın. Pişen hamurların her iki yüzüne tereyağ sürerek servis yapabilirsiniz.​
 
Üst