Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

boş ve anlamsız

" W£L!K£ "

BurDa LAf ÇoK
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
3,726
Tepkime puanı
66
Puanları
48
Kimi insan hayatı sorgulamayı sever,
kimisi de sevmez ancak hayat onlara sorgulatır yine de.
Yaş ilerledikçe bilgelik arayan insanlar kendi hayatlarının anlam ve amacını da başka insanların yaşamlarında bulmayı ümit ederler.
Bulamazlar…
Meşhur sayılan insanların biyografi kitap sayfalarını karıştırıp tarih yapraklarını araştırırlar.
Herkes sırrın peşine düşer ancak sonuçta hüsrana uğrar çünkü tüm yapılan serüvenler gibi bu da boş ve anlamsızdır
 

06Orbey

New member
Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
749
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Üzerinde çok düşünülecek bir konu bulmuşsun Melike. Tüm paylaşımların senin zeki ve çok duyarlı bir insan olduğunu gösteriyor. Ama ne acıdırki duyarlı ve zeki olmak, senin yine bir yazında da paylastiğin gibi, insanı kendi dışından gelen insan davranışlarına ve insanların içinde bulunduğu olaylara karşı duyarlı ve hassas hale getiriyor ve gördüklerinden duyduklarından ve sana yaşatılanlardan mutsuz olmana sebep oluyor. Aslında sana derken senin gibi gözü ve gönlü açık olan tüm insanları kasdediyorum. Bazılarımız bu durumu olduğu gibi kabullenebilirken, bazılarımız yanlışlarla ve bizim gibi olmayan insanlarla mücadele etmeyi tercih ederiz.
Benim Kanaatim ise şudur; Bizler birey olarak gözümüz ve gönlümüz açık olarak yaşamdaki görevlerimizi ve rolümüzü yerine getirmeye devam edelim. Nerde ne zaman nasil davranacağımıza ise, karşılaştığımız olaylara anında ve olabildiğince doğru tepkiler vererek mümkün olduğunca az zarar görmeye çalışalım. Çünkü yaşam aslında tam bir hayatta kalma mücadelesidir. Bu mücadeleyi meşru yollardan kazanabilenler mutlu olurlar ve etraflarındaki diğer insanlarıda mutlu ederler. Bilge kişilerin kendi yaşadıkları dönemlerde söyledikleri ve bugün bizlere öğüt niteliğinde olan sözleri elbette yol göstericidir. Ama yaşadığımız hayata uyarlamaya çalıştığımızda, geçerliliklerini kaybettiklerini her zaman canlı bir şekilde görebiliriz.
Tanrı bizlere yaşam enerjisi ile birlikte, akıl ve zeka denilen en güçlü silahı vermistir. Bunu yerinde, zamanında ve iyilik için, güzelliklere kavuşmak için kullanabilmek aslında çoğu sorunun kendiliğinden çözülmesini sağlayacaktır. İnsanların yaptıkları en büyük hata, aklın önde gelmesi gereken çoğu durumda, duygularıyla hareket etmeleridir. Duygular çoğu zaman yanılmamıza, sonrada pişman olup acı çekmemize neden olabilir. Ama İnsanın etten-kemikten ve duygulardan oluşan bir varlık olduğuda göz ardı edilemez.
En iyisi mantıkla yaklaşıp, duygularla sevip, mutlu olup, zorlukları akıl yoluyla çözebilmektir.
Tüm bunları başarabilenler, aslında kendi çağları içinde birer bilge olmayı başarabilmişler demektir bence.
Yine çokmu ahkam kestim bilmem.
Tanrının bizlere bağışladığı nimetlerden eşit, adil ve karşılıklı sevgi, saygı birlikteliği içinde yararlanarak, hep birlikte mutluluk içinde bir yaşam seviyesine ulaşabilmemiz tek temennimdir.
Sevgiler saygılar tüm paylaşanlara
...
 
Üst