Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Barbunya Dolması / Amasya yöresi tarifi

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63

Malzemeler
1 kg asma yaprağı

½ kg kuzu gerdan
2 su bardağı kırık buğday
1 su bardağı barbunya
4 adet soğan
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tereyağı
1 ½ çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
Dolmanın içi için 2 su bardağı kırık buğday; 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, yemeklik doğranmış 2 adet soğan, 1 yemek kaşığı nane, 1’er çay kaşığı pul biber, karabiber, kimyon, arzuya göre tuz, ince ince kıyılmış maydanozla harmanlanıp sıcak suyla ıslatılır. Dolma harcına 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve karıştırılır. Tereyağıyla özleşen harca hafif diri kalacak şekilde haşlanmış barbunyalar eklenip 1 çay bardağı sıvı yağ dökülür. Kuzu gerdan etleri dolmanın pişirileceği tencerede rengi dönene kadar kavrulur. Asma yaprakları dolma içiyle küçük küçük sarılıp kavrulmuş etlerin üzerine dizilir. Dolmalar, üzerine çıkmayacak kadar su dökülüp ağırlık konularak pişirilir. Sosu için; 2 adet soğan 1 çay bardağı sıvı yağda kavrulur. Pembeleşen soğanlara 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir. Hazırlanan sos 1 çay bardağı suyla seyreltilir. Suyunu çeken dolmaların üzerine dökülür. Dolmalar ters çevrilerek sunum tabağına alınır.
 

~~kuzeyin_rüzgari~~

Paylaşımcı Üye
Katılım
15 Nis 2014
Mesajlar
869
Tepkime puanı
4
Puanları
0
teşekkürler güzel paylaşım yöreseel yemekeler güzeldir dolma severim bende çeşidi ne olursa olsun
 
Üst