Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Bahar Yorgunluğu

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Hemen hemen kadın, erkek herkesin bahar mevsimi başlarında yaşadığı aşırı halsizlik, yorgunluk hali bahar yorgunluğu olarak ifade ediliyor. Bol bol B ve C vitamini almanın, yürüyüş yapmanın, günde en az 20 dakika güneşlenmenin, bahar yorgunluğu şikayetlerini gidereceğini ifade eden uzmanlar, kronikleşmeden bahar yorgunluğunun önüne geçilmesini tavsiye ediyor. Bahar aylarının gelmesi ile birlikte, insanların metabolizmasında meydana gelen değişiklikler, yorgunluğa, halsizliğe sebep olabiliyor. Bunun dışında bahar yorgunluğuna bağlı eklem ağrıları, sürekli uyuma isteği, kalp ve romatizma hastalılarının şikayetlerinin artması gibi durumlar gözlenebiliyor. Bahar aylarında havadaki negatif yüklü iyonların artması ile yorgunluk ve halsizlik hatta gerginlik durumlarının insanlarda arttığı belirtiliyor.
Havadaki elektrik yükünün artması genelde büyük şehirlerde daha fazla olması sebebiyle, şehir hayatı yaşayan kişilerde bahar yorgunluğu daha fazla görülüyor. Zira şehir yaşamında trafik, gürültü, sanayi atıkları, taşıtların havaya kirletmesi gibi olumsuz etkenler daha fazla görülüyor. Uzmanlar bahar yorgunluğunu en hafifi şekilde atlatmak için, bol bol meyve, ve sebze tüketilmesini, bol su içilmesini öneriyor. İçersinde B ve C vitamini olan domates, kayısı, patates tüketilmesi, ortalama 1,5-2 litre su içilmesi, gece uykusunu en az 8 saat alınması, günde 20 dakika güneşlenilmesi, her gün en az yarım saat yürüyüş yapılması, alkol ve sigara azaltılması bahar yorgunluğuna önlem olarak alınacak birkaç küçük ama faydalı önlemlerdir.


 
Üst