Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Atatürk ve Doğa Sevgisi

06Orbey

New member
Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
749
Tepkime puanı
3
Puanları
0
ATATÜRK VE DOĞA SEVGİSİ

Bir gün; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Yalova sahilinde bulunan bir çınar ağacının güzelliğinden etkilenerek, ağacın yakınına bir köşk yapılmasını emreder. Köşk kısa sürede yapılır... Ancak bir süre sonra ağacın dalları köşkün duvarlarına pencerelerine sürtünmeye başlar. Bir yıl kadar sonra Atatürk ziyaret için köşke tekrar geldiğinde; köşkün yetkilileri durumu anlatarak dalların köşke zarar verdiğini bildirirler ve bazı dalları kesmek için Ata'dan izin isterler. Atatürk hayır der "çınara dokunmayın köşkü geriye taşıyın".....
Bu emri önce şaşkınlıkla karşılayan yetkililer daha sonra İstanbul Belediyesi'nin ekipleri ile çalışmalara başlarlar.Köşkün temeli açılır ve koca köşk,altına döşenen tren raylarının üzerinde hareket ettirilerek Çınar ağacının biraz daha uzağına taşınır. Bu olay zamanın gazetelerinde belge ve fotoğraflarıyla yer almaktadır. O günden bu güne köşkün adı"Yürüyen Köşk" olarak bilinir...( Bugünlerde AVM, bağlantı yolu vs. gibi yapılar yapmak için binlerce ağacı yok etmekten kaçınmayan kafalara ithaf olunur)

 
Üst