Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

ANKARA YÖRESİ / Tatar Kebabı

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63


Malzemeler:


1 adet parça kuzu kol

½ kg arpacık soğan
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 baş sarımsak
3 yemek kaşığı domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
1 tutam karabiber

Tatar Kebabı Yapılışı:

1 adet parça kuzu kol eti düdüklüde yaklaşık 6-7 dakika haşlanır. Patlıcanlar alacalı soyulup ince uzun doğranır. Kırmızı biberler ve kabukları soyulan kabaklar da ince uzun doğranıp kebabın pişeceği fırın tepsisinde birleştirilir. Yarım kilo arpacık soğan ve 2 baş sarımsak eklenir. Sıvı yağ gezdirilip 1 tutam karabiber ve arzuya göre tuz atılır. Tüm malzemeler harmanlanır. Haşlanan etler sebzelerin üzerine yerleştirilir. Etin suyu; 3 yemek kaşığı domates rendesi ve 1 yemek kaşığı salça ile karıştırılıp malzemelerin üzerine dökülür. 2 adet domates halka halka dilimlenip yemeğin üzerine yerleştirilir, ortalama 180 dercedeki fırında pişirilir.
 
Üst