Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

ALS Hastalığı....

jeuseit

Paylaşımcı Üye
Katılım
24 Şub 2014
Mesajlar
679
Tepkime puanı
0
Puanları
0



Eminim daha önce cok aziniz bu ismi duymuştur.ALS hastaligi cok nadir görülen bir kas hastalığı. Sebebi bilinmiyor,tedavisi de yok.Süreci cok zorlu olan bir hastalık. ustelik sadece yaşayan icin degil hastanın cevresindekiler Icin de hem manen hem madden goguslemesi cok zor.Bunun Icin genelde "zengin hastalığı"olarak bilinir. Hastanın ihtiyacı olan sağlık materyalleri biraz pahalı.Maddi imkanları olmayan birçok ALS hastası evinde bu hastalıkla tek başına mücadele etmek zorunda kalıyor. Sevdiğiniz birinin gözünüzün önünde eriyip gittiğini düşünün veya sizin yakalandiginizi.Yapabileceğiniz tek sey var; o da onun(veya kendinizin) bundan sonraki yaşamında yaşam kalitesini arttimak.Cunku elinizden daha fazlası gelmez.Gelin birlikte bu kampanyayi buyutelim ve insanların ALS hastalığının ve hastalığın getirdiği maddi manevi yüklerin farkına varmalarını saglayalim. Onlarin sosyallesebilmelerine, yaşadıkları bunca zorluk icinde gulumsemelerine destek olalım. Unutma ,milyonda bir bile olsa bu sen olabilirsin!
 

Ekli dosyalar

  • als.jpg
    als.jpg
    19.6 KB · Görüntüleme: 7

sekerlik

New member
Katılım
24 Mar 2014
Mesajlar
30
Tepkime puanı
0
Puanları
0
kas hastaları.. her zamanki gibi insanlar ayy yazıktan ileri gitmiyorlar. çevresinde hasta birisini görse acıyan gözlerle bakıyorlar. acaba nasıl yardım edebiliriz çareler bulabilir miyiz diye sormuyolar. oysaki aileler o kadar çaresiz ki. bir anne gözünün önünde eriyen çocuğunun acısını görmemek için kendimi de çocuğumu da öldürmeyi düşündüm diyor. bir baba çocuğumu kobay olarak kullanın hastalığın çaresi bulunsun diyor. nasıl bir çaresizliktir bu. komşumuzun oğlu dmd hastası. 7-8 yaşına kadar yaşar demişler. şu an 8 yaşında. 1. sınıfa başladığında yürüyebiliyordu. şu an yürürken düşmeye başladı. annesi sürekli uyanıp nefes alıyor mu diye bakıyorum diyor. devletimiz yeni yeni uyandı bi iki çalışmaya izin verir oldu. tek umudum şu an yapılan kök hücre nakli çalışmasının olumlu olarak sonuçlanması.

bilinçlenmek lazımm. biz bilinçlenirsek kamuoyu oluşturursak büyüklerde uyanır önem verir bu tür hastalıklara...KADER DEYİP GEÇMEMEK LAZIM....
 
Üst