600 gr. tavuk kuşbaşı göğsü
2 yemek kaşığı ay çiçek yağı

SOSU İÇİN:

  • 2 yemek kaşığıun

  • 2 yemek kaşığıtereyağı

  • 1,5 su bardağısoğuk süt

  • 1/2 su bardağısıcak su

  • 1 tatlı kaşığıköri

  • 1 çay kaşığıkarabiber

  • 1 çay kaşığı tuz

    Sosu süt yerine aynı oranda krema ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz. Ancak kremayı kesilmemesi için; son anda ekleyin ve sosu çok fazla kaynatmayın.

    YAPILIŞI

    • Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Kuşbaşı tavuk göğüslerini renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
    • Köri sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun.
    • Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
    • Sıcak su, köri, tuz ve karabiberi katın. Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.
    • Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
    • Maydanozları incecik kıyın ve köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.